Predjedlá

Predjedlá pozostávajúce z viacerých druhov talianskej šunky – Parma, San Daniele, salámy a syry.

PARADAJKOVO-OLIVOVÝ ŠALÁT S PROSCIUTTOM

Potrebujeme:

  • 4 veľké paradajky
  • 1 zelenú papriku
  • 150 g čiernych olív bez kôstky
  • 150 g priosciutta
  • 100 g sušených paradajok
  • 200 g syra feta
  • malú viazaničku bazalky
  • soľ, mleté farebné korenie
  • olivový olej


Postup:
Paradajky umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké kolieska. Umytú a osušenú papriku nakrájame na tenké prúžky. Prosciutto nakrájame na menšie časti, syr feta na malé rovnomerné kocky. Na jednotlivé taniere uložíme vrstvu paradajok a papriky. Pridáme olivy, sušené paradajky, kocky fety a prosciutto. Každú porciu pokvapkáme olivovým olejom, jemne osolíme a okoreníme nahrubo zomletým farebným korením. Posypeme lístkami čerstvej  bazalky.