Predjedlá
Predjedlá pozostávajúce z viacerých druhov talianskej šunky – Parma, San Daniele, salámy a syry.
PARADAJKOVO-OLIVOVÝ ŠALÁT S PROSCIUTTOM
Potrebujeme:
- 4 veľké paradajky
- 1 zelenú papriku
- 150 g čiernych olív bez kôstky
- 150 g priosciutta
- 100 g sušených paradajok
- 200 g syra feta
- malú viazaničku bazalky
- soľ, mleté farebné korenie
- olivový olej
Postup:
Paradajky umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké kolieska. Umytú a osušenú papriku nakrájame na tenké prúžky. Prosciutto nakrájame na menšie časti, syr feta na malé rovnomerné kocky. Na jednotlivé taniere uložíme vrstvu paradajok a papriky. Pridáme olivy, sušené paradajky, kocky fety a prosciutto. Každú porciu pokvapkáme olivovým olejom, jemne osolíme a okoreníme nahrubo zomletým farebným korením. Posypeme lístkami čerstvej bazalky.