Polievky

Polievky sú tradičné slovenské aj talianske, vyrobené z najlepších talianskych surovín.

MINESTRONE
Potrebujeme:
■ 2 lyžice olivového oleja
■ 1 žltú cibuľu
■ 1 mrkvu
■ 2 strúčiky cesnaku
■ 1 petržlen, pokrájaný
■ 2 zemiaky
■ 1 lyžicu paradajkového pretlaku
■ 800 ml kuracieho vývaru
■ 1 menšiu konzervu sterilizovanej fazule
■ 2 lyžice nasekaného kôpru
■ soľ, mleté čierne korenie

Postup:
Očistenú cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno. Mrkvu a petržlen pokrájame na hrubšie kolieska, zemiaky na kocky. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme pokrájanú cibuľu a osmažíme ju domäkka. Pridáme pokrájanú mrkvu, cesnak, petržlen a zemiaky. Dobre premiešame a asi 2 minúty smažíme. Pridáme paradajkový pretlak a horúci vývar a dobre premiešame. Polievku privedieme k varu a asi 15 minút povaríme. Fazuľu scedíme, v sitku prepláchneme vodou a necháme odkvapkať. Z polievky odoberieme trochu zeleniny.
Zvyšok polievky rozšľaháme ručným šľahačom na pyré. Pridáme scedenú fazuľu a zeleninu, ktorú sme predtým odobrali z polievky. Krátko prehrejeme, ochutíme soľou, korením a nasekaným kôprom.
Podávame s čerstvým chlebom.