Mäsité jedlá
Hlavné jedlá pozostávajú z hovädzieho, bravčového, kuracieho a morčacieho mäsa, spolu s rôznym širokým výberom príloh.
PEČENÝ DIVIAK NA TYMIÁNE
Potrebujeme:
- 600 až 800 g diviačieho stehna
- 1 lyžičku rasce
- 100 g tenkých plátkov prerastenej slaniny
- 1 vetvičku tymianu
- 1 až 2 cibule
- soľ
Postup:
Mäso umyjeme a zbavíme blán a šliach. Osolíme a necháme niekoľko hodín odležať v chladničke. Preložíme na pekáč, posypeme rascou a navrch rozložíme plátky slaniny a vetvičku tymianu. Podlejeme trochou vody a prikryté alobalom pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 1 a 3/4 hodiny. Takmer upečené mäso odokryjeme, podľa potreby podlejeme horúcou vodou a posypeme na štvrtiny nakrájanou očistenou cibuľou. Pri 220 °C dopečieme ešte asi 20 minút, kým sa na mäse nevytvorí kôrka. Podávame so zemiakovou kašou vymiešanou s maslom a dusenou červenou kapustou.