Mäsité jedlá

Hlavné jedlá pozostávajú z hovädzieho, bravčového, kuracieho a morčacieho mäsa, spolu s rôznym širokým výberom príloh.

PEČENÝ DIVIAK NA TYMIÁNE

Potrebujeme:

  • 600 až 800 g  diviačieho stehna
  • 1 lyžičku rasce
  • 100 g tenkých plátkov prerastenej slaniny
  • 1 vetvičku tymianu
  • 1 až 2 cibule
  • soľ


Postup:
 Mäso umyjeme a zbavíme blán a šliach. Osolíme a necháme niekoľko hodín odležať v chladničke. Preložíme na pekáč, posypeme rascou a navrch rozložíme plátky slaniny a vetvičku tymianu. Podlejeme trochou vody a prikryté alobalom pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 1 a 3/4 hodiny. Takmer upečené mäso odokryjeme, podľa potreby podlejeme horúcou vodou a posypeme na štvrtiny nakrájanou očistenou cibuľou. Pri 220 °C dopečieme ešte asi 20 minút, kým sa na mäse nevytvorí kôrka. Podávame so zemiakovou kašou vymiešanou s maslom a dusenou červenou kapustou.